21.11.2017 - Warsztaty gastronomiczne z gimnazjalistami



Uczniowie klasy 2GB Szkoły Podstawowej nr 6 w Świdnicy uczestniczyli w warsztatach gastronomicznych. Tematem zajęć było przygotowanie zdrowego posiłku, nauka przeliczania zawartości cukru w popularnych napojach. Ponadto uczniowie zdobywali umiejętność nakrywania do stołu i przenoszenia talerzy.

Młodzież z SP6 przy pomocy uczniów naszej szkoły z klas 2g i 3h upiekła następujące potrawy: pizze na spodzie z cukinii, domowe hamburgery niskotłuszczowe z salsą pomidorową i czekoladowe muffiny bezglutenowe z ciecierzycy. Po przygotowaniu posiłku i nakryciu stołów obecni uczniowie SP6 i ZSHT degustowali potrawy.

Mamy nadzieję, że młodzież skorzysta jeszcze nie jeden raz z dietetycznych przepisów i będzie wykorzystywała zdobytą w naszej szkole wiedzę z gastronomii, zasad żywienia i obsługi konsumenta. Organizatorką warsztatów była p. Ewa Rudownik, która bardzo dziękuje obecnej młodzieży ZSH-T za pomoc w czasie zajęć a uczniom z SP6 za chętne uczestnictwo w warsztatach.

Dodano: 27-11-17
Źródło:




Komentowanie tego newsa zostało zablokowane