28.03.2017 - Konkurs gastronomiczny



Po raz kolejny wyłoniliśmy osoby, które będą reprezentowały ZSHT w zewnętrznych konkursach gastronomicznych. Uczniowie przygotowywali przystawki i desery.

Wydarzenie miało miejsce w Szkolnym Schronisku Młodzieżowym przy ul. Kanonierskiej. W składzie jury znaleźli się: wicedyrektor Karina Laska, Paulina Wysk - absolwentka naszej szkoły, a obecnie szefowa kuchni przy hotelu Fado, Mariusz Trojanowski - szef kuchni przy hotelu Fado oraz Rajmund Królik - szef kuchni Hotelu Red Baron.

Uczniowie przygotowywali przystawki i desery. Jakość potraw była zróżnicowana, ale jak podkreślali członkowie jury, poziom konkursu był wysoki, a efekt pracy zwycięskich zespołów - imponujący.





Miejsce 1: Daria Globisz i Natalia Jankowska (nr 7)
Miejsce 2: Paulina Pawlica i Wiktoria Hucał (nr 9)
Miejsce 2 (ex aequo): Filip Umer (nr 4)
Miejsce 3: Weronika Szaradowska i Wiktoria Śliwowska (nr 3)

Konkurs zorganizowała pani Emilia Młynarczuk we współpracy z panią Ewą Rudownik.

Dodano: 10-04-17
Źródło:




Komentowanie tego newsa zostało zablokowane