Szczegóły aktualności

24.08.2016 - Kolejny raz na Cypr!



Rozpoczął się kolejny etap staży w Zespole Szkół Hotelarsko-Turystycznych im Tony Halika w ramach programu ERASMUS +. Stażyści będą pracować w hotelowej kuchni i restauracji, służbie pięter oraz poznają tajniki pracy za barem.

Realizujemy trzeci etap projektu: „Profesjonalizm w hotelarstwie i gastronomii jest naszym celem działania”. Grupa stażystów: Szymon Goździcki, Alicja Komar, Kamil Kudłacz, Marta Kuszel, Dawid Michalski, Joanna Miciuda, Anna Pilarczyk, Klaudia Pilch, Katarzyna Rymczak, Magdalena Sokołowska i Aleksandra Stachniuk wraz z opiekunką Joanną Dudą i wicedyrektor Kariną Laską polecieli na Cypr. W Limassol rozpoczynają staż w czterogwiazdkowym Elias Beach Hotel należącym do sieci KANIKA Hotels & Resorts. To obiekty o najwyższym poziomie usług hotelarskich gdzie uczniowie będą mieli możliwość poznania realiów pracy w hotelarstwie i gastronomii hotelowej na Cyprze.

W programie stażu są również wycieczki dające możliwość poznania kultury i atrakcji turystycznych Cypru. Pierwszy wyjazd w Góry Troodos za nimi. Atrakcją okazał się wjazd na Olimpus (1951 m n.p.m.), z którego rozpościerał się piękny widok na całe góry. Góry te kryją liczne klasztory i urokliwe wioski, w których życie płynie swoim bardzo wolnym rytmem. Dają one wytchnienie w porze letniej, kiedy temperatury nad morzem dochodzą do 40 stopni Celsjusza. Grupa zwiedziła jeden z prawosławnych męskich klasztorów Trooditissa. Od poniedziałku czeka ich już hotelowa rzeczywistość. Kolejna wycieczka już w piątek, stażyści odwiedzą skałę Afrodyty i Pafos.

Dodano: 26-08-16
Źródło:




Komentowanie tego newsa zostało zablokowane