Hotelarności:

Nowe pracownie

Pracownie powstały w ramach projektu
Modernizacja Centrów Kształcenia Zawodowego
na Dolnym Śląsku

Pracownia obsługa turystyczna:
Wyposażenie: lada do obsługi klienta z zestawem mebli biurowych, telewizor LCD, laptop z programem automatycznej rezerwacji turystycznej, czytnik kart płatniczych i kodów kreskowych, kasa fiskalne, kserokopiarka, a także bogaty zestaw map, przewodników turystycznych i atlasów.

 
Pracownia recepcji hotelowej (2 pracownie):
Wyposażenie każdej z nich: lada recepcyjna, telewizor LCD, komputer, fax, kamera cyfrowa, sejf. Dzięki takim sprzętom uczniowie poznają praktyczną stronę obsługi gościa hotelowego od strony pokoju recepcji.

 
Pracownia pokój hotelowy - jednostka mieszkalna:
Wyposażenie: kompletny zestaw mebli przewidzianych w przykładowym pokoju hotelowym, telefon, odkurzacz i wózek służby pięter. Dzięki takim sprzętom uczniowie poznają praktyczną stronę obsługi gościa hotelowego od strony pokoju hotelowego.

 
Pracownia nawiązywania i utrzymywania kontaktów
w języku polskim i w język obcym zawodowym (2 pracownie):
Wyposażenie każdej z pracowni: kamera cyfrowa, komputer, krzesła biurowe, odtwarzacz DVD, projektor multimedialny, szafa do sprzętu multimedialnego, telewizor LCD, zestaw słowników do języków obcych i pracownia językowa, czyli pulpit lektora i stanowiska dla uczniów wyposażone w sprzęt audio.

 
Pracownia dydaktyczna geograficzno – turystyczna:
Wyposażenie: drukarka laserowa, automatycznie rozwijany ekran, flagi UE, kserokopiarka, laptop, projektor multimedialny, telewizor LCD.

 
Pracownia restauracja – do nauki obsługi konsumenta:
Wyposażenie: krzesła konsumenckie, stoły konsumenckie, prostokątne, składane i restauracyjne, kasa fiskalna

 
Pracownia obsługa konsumenta w barze
Wyposażenie: Bar z zabudową na szkło i napoje, wina, sprzęt i urządzenia, ekspres do parzenia kawy, młynek do mielenia kawy.

 
Pracownia technicznej obsługi konsumenta
Wyposażenie: kredensy i komody kelnerskie do szkła, obrusów, naczyń i sztućców.

 
Pracownia technologii gastronomicznej
(restauracja-bar, kuchnia z zapleczem magazynowym
i magazynami obróbki i przechowywania)
Wyposażenie: Szafki i regały ze stali nierdzewnej, bemar stalowy, kuchenki elektryczne, wózek do flambirowania, piec konwekcyjno-parowy, mikrofalówka, czajnik elektryczny ze stali nierdzewnej, mikser, robot, zmywarka profesjonalna, płuczko-obieraczka z kopaczem miazgi, patelnia elektryczna i naświetlacz do jaj, kuchnia 6-palnikowa nastawna, szafa chłodniczo-mroźnicza, szafa magazynowa.

 
Pracownia podstaw żywienia – instruktaż, pokaz gastronomiczny
Wyposażenie: komputer, telewizor LCD, projektor multimedialny, DVD.

Dodano: 10-04-13